dissabte, 10 de juliol del 2010

Miqui Puig homenatja la música de Barcelona

M'agraden els discos de versions. Acostumen a tenir una certa mala fama, ja que se suposa que responen a una aturada creativa dels seus artistes. És una de les poques herències malèvoles dels Beatles, que van implantar la idea que un grup ha de composar les seves cançons, tot i que ells mateixos -com tothom- havien començat com una cover band. Però vaja, a mi m'agraden els discos de versions. És interessant comprovar quin és el repertori escollit, de manera que artistes que t'agraden (o no) es despengen amb versions d'altres artistes que també t'agraden (o no). Si, a més, l'elecció de les cançons respon a alguna mena d'eix temàtic, el meu interès creix.


Aquest és el cas d'"Homenaje a Barcelona", un EP que acaben de publicar Miqui Puig y Su Conjunto Eléctrico amb sis versions de grups de la capital catalana. Sens dubte, Miqui Puig és un personatge ideal per aquesta mena de projectes, ja que és un melòman, un mitòman i una veritable enciclopèdia musical, com haureu pogut comprovar si heu assistit a alguna de les seves sessions de DJ. Deixant de banda les seves incursions en el món del reality i el talent show,  a mi em sembla un dels músics més interessants d'aquest país, des de l'època de Los Sencillos.

Així, l'EP aplega cançons -ordenades cronològicament- de Los Salvajes, Loquillo y los Trogloditas, El Último de la Fila, Los Negativos, BB Sin Sed i Mishima. La selecció em sembla impecable, combinant figures indiscutibles amb noms de culte, i viatjant des dels 60 fins al present. Evidentment, s'hi podrien afegir molts noms, però l'important és que no en sobra cap. Puig, a més, té el mèrit de remodelar les cançons, mantenint l'esperit inicial però oferint una nova visió (ja ho havia fet amb "Segundo premio" de Los Planetas al seu disc en directe).

La joia del disc probablement sigui "Insurrección", una grandíssima cançó d'un grup que es va acabar convertint en "cansino" -i què dir de Manolo García en solitari?-. I els deures pendents: investigar BB Sin Sed, grup del qual pràcticament només en conec la reputació.